Περιγραφή
|
Το επόμενο έτος, δηλαδή το 1911, ο Debye έγινε καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια. Επέστρεψε στις Κάτω Χώρες το 1912 όταν διορίστηκε Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης και το 1914 μετακόμισε στο Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν, για να αναλάβει το Θεωρητικό Τμήμα του Φυσικού Ινστιτούτου. Αργότερα, έγινε Διευθυντής ολόκληρου του Ινστιτούτου και έδωσε διαλέξεις για την πειραματική φυσική μέχρι το 1920.
Το 1915 ο καθηγητής Debye έγινε συντάκτης του Physikalische Zeitschrift και συνέχισε να ενεργεί με αυτή την ιδιότητα μέχρι το 1940.
Ο Debye επέστρεψε στη Ζυρίχη το 1920, ως καθηγητής φυσικής και διευθυντής του Eidgenössische Technische Hochschule. Το 1927 κατείχε την ίδια θέση στη Λειψία και από το 1934 έως το 1939 ήταν Διευθυντής του Ινστιτούτου Max Planck του Ινστιτούτου Φυσικής του Kaiser Wilhelm στο Βερολίνο-Dahlem και Καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.
Αυτός ο διορισμός τερμάτισε τη δουλειά του στην Ευρώπη και το 1940 έγινε καθηγητής χημείας και διευθυντής του τμήματος χημείας του Πανεπιστημίου Cornell, Ιθάκη, Νέα Υόρκη, παίρνοντας αμερικανική υπηκοότητα το 1946.
Το 1952 η Debye παραιτήθηκε από τη θέση του Επικεφαλής του Τμήματος Χημείας στο Πανεπιστήμιο Cornell και διορίστηκε αργότερα ως Ομότιμος Καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Cornell.
Ο καθηγητής Debye ήταν "παντρεμένος" με τη Φυσική και τη Χημεία και η αφοσίωσή του στο έργο του απέσπασε πολλές διακρίσεις, και του απονεμήθηκαν τίτλοι όπως του Επίτιμα Διδάκτορα από τα ακόλουθα πανεπιστήμια και έμπειρα ιδρύματα: Βρυξέλλες και Λιέγη. Οξφόρδη, Σόφια, Μάιντς: Technische Hochschule, Άαχεν: Eidgenösissche Technische Hochschule, Ελβετία και στις Ηνωμένες Πολιτείες: Χάρβαρντ. Τίμιος σταυρός: Πολυτεχνείο Μπρούκλιν, Boston College: Κολέγιο Πρόβιντενς. Κατέχει το μετάλλιο Rumford της Βασιλικής Εταιρείαςτου Λονδίνου, και τα μετάλλια Franklin και Faraday, το μετάλλιο Lorentz της Βασιλικής Ολλανδικής Ακαδημίας, το μετάλλιο Max Planck (1950) που απονέμεται από τη Φυσική Εταιρεία Δυτικής Γερμανίας, το μετάλλιο Willard Gibbs «Chicago ( 1949), το μετάλλιο Nichols (1961), το βραβείο Kendall (Μαϊάμι, 1957), και το μετάλλιο Priestley της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας (1963) και διορίστηκε Kommandeur des Ordens Leopold II το 1956.
Ο Debye ήταν Επισκέπτης Λέκτορας σε πολλά πανεπιστήμια - Columbia, California, Paris, Liège, Oxford, Cambridge, Harvard, Michigan, South California - και έχει συνδεθεί με επιστημονικές ακαδημίες σε πολλές χώρες: Ουάσιγκτον, Νέα Υόρκη, Βοστώνη και Φιλαδέλφεια Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής; Ολλανδία; Μεγάλη Βρετανία (το Βασιλικό Ινστιτούτο της Μεγάλης Βρετανίας και η Βασιλική Εταιρεία, Λονδίνο). Δανία, Βερολίνο, Γκέτινγκεν και Μόναχο (Γερμανία). Βρυξέλλες και Λιέγη (Βέλγιο). Royal Irish Academy, Δουβλίνο. η Παπική Ακαδημία, Ρώμη. η Ινδική Ακαδημία, η Μπανγκαλόρ και το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστημών (Ινδία) · η Real Sociedad Española de Fisica y Quimica and Academia de Ciencias, Μαδρίτη (Ισπανία) · και τις Ακαδημίες Επιστημών της ΕΣΣΔ, της Ουγγαρίας και της Αργεντινής.
Ο καθηγητής Debye ήταν παντρεμένος με τη Mathilde Alberer και είχε έναν γιο Peter Paul Rupprecht (γεν. 1916) και μια κόρη Mathilde Maria (γ. 1921).
|